ÖVRIGA HÄRDMETODER

Förutom härdmetoder ni finner i den övre menyn erbjuder vi också:

  • Mjukglödgning
  • Avspänningsglödgning
  • Avspänningsglödgning i skyddsgas
  • Normalisering
  • Anlöpning
  • Inkolning
  • Åldring

Hur kan vi hjälpa dig med härdning i din verksamhet?
Kontakta oss med dina behov!

härdverkstad

Utbildning & kursverksamhet inom värmebehandling

Är värmebehandling ett steg i er verksamhet? Är relevanta personer kunniga om processerna och materialet? Har de kunskap om hur detta påverkar era produkter eller tjänster? Som komplett härdpartner erbjuder vi skräddarsydda utbildningar och kurser så att ni kan addera extra kunskapsvärde och effektivisera till max i er verksamhet!

Läs mer om utbildning inom värmebehandling och materialkunskap här >>>

härdutbildning

Blästring – shot cleaning

Vi erbjuder även blästring, direkt efter härdning, om krav på hög renhet finns. Blästermedlet består av härdade stålkulor vilket är det enda som biter ordentligt på härdat gods. Blästermedlet följer Volvos tekniska dokument ”Controlled shot cleaning”.  Blästring lämpar sig bäst för detaljer som är härdade till en hårdhet >58 HRC. Kapaciteten i blästermaskinen är ca: 4000kg/h.

hardservice-blastring-shot-cleaning

Modernt labb för mätning & kontroll

Värmebehandlingsprocessen ställer höga krav på både för-och efterbehandling samt dokumentation för att säkerställa process- och kvalitetsrutiner. I vårt moderna labb kan vi utföra alla nödvändiga prover och erhålla resultat enbart timmar efter behandling.

hardservice-hardhetsmatningar-hardhetsprover

Packning & transporter

Vi sätter stor vikt vid goda packrutiner av ert gods och erbjuder dessutom snabb och säker leverans i rätt tid, tack vare flera olika avtal med bud- och transportföretag. Vi är kända för vår flexibilitet och leveransprecision, vilket är för många av våra kunder lika stor del i affären som vår kunskap.

Hur kan vi komplettera er beställning med vår extra service?
Kontakta oss med era behov!

hardservice-levererar-i-tid-med-kvalitet